Till artikeln

5 sätt att växa ditt ordförråd – nyckeln till framgång i Scrabble

Hur utökar du ditt ordförråd? Bygg ditt ordförråd och vinn Scrabble. Hur blir jag bättre på Scrabble?

Som ett ordspel förlitar sig Scrabble starkast på hur stort ordförråd varje spelare har. Det är tack vare detta att de kan anpassa sina handlingar till situationen på brädet och spela medvetet. Det är verkligen lättare att spela och vinna på Scrabble med ett brett och varierat ordförråd.

Vad händer om vi är osäkra på vårt ordförråd? Vilka aktiviteter kan hjälpa till att utöka det och därmed bidra till din framgång på Scrabble?

Här är några praktiska sätt att växa ditt ordförråd och bli Scrabble Mästare!

1. Först och främst – läs, läs och läs igen

Det verkar självklart, men det finns inget bättre sätt att utöka ditt ordförråd än genom att läsa. Först och främst – litteratur. Till och med de mest populära, underhållande böckerna för en masspublik. Även i dem kommer vi att stöta på många ord som vi varken visste tidigare eller fick in de i skallen.

Naturligtvis kommer litteratur och olika högflygande publikationer att vara effektivare här, men var inte så bekymrad över det. Först och främst måste du utveckla en läsvana. Vi kommer ihåg ord snabbast och naturligast när vi ser dem använda i sammanhang. Därför är det inte så viktigt vad vi läser så länge vi försöker läsa så mycket som möjligt.

Med tiden kommer det att bli en vana för oss och att lära sig om nya ord och deras sammanhang kommer att bli ett riktigt nöje. Då är det bara ett steg bort från att avsevärt förbättra dina Scrabble-färdigheter.

2. Använda en ordbok och synonymer

När vi skriver något – oavsett om det är ett memo, en rapport eller till och med ett privat meddelande – är det värt att kolla ordboken. Låt oss inte begränsa oss till automatisk stavningskontroll av datorn. Det är en bra vana att regelbundet kontrollera definitionerna av orden vi använder och deras möjliga synonymer.

Tack vare detta kommer vår dagliga kommunikation att bli effektivare. Vi kan också se att vi kan (och till och med borde) säga och skriva vissa saker annorlunda än vi trodde. Detta kommer att leda till tydlighet i våra uttalanden och deras attraktionskraft för mottagaren.

Som ett resultat av allt detta, genom att interagera med ord också på detta sätt, kommer vi att öka vår effektivitet på Scrabble.

3. Frekvent användning av nya ord

Så snart du vet ett nytt ord är det en bra idé att grunda det fast i i ditt huvud genom att använda det. Om vi ​​inte gör det då kan det snabbt glida ur våra tankar. Det är därför värt att ställa sig olika krav. Försök att använda ett nytt ord i en konversation, e-post eller chattkommunikation minst en gång om dagen. Ju mer naturligt desto bättre förstås.

Det är också bra att upprepa detta ord i ditt huvud på egen hand eller att reflektera över dess ursprung. Eller så kan du använda mnemonics för att leta efter likheter mellan ett nytt ord och något du redan vet – och därmed komma ihåg det bättre.

4. Lösa korsord

Korsord är den uppenbara stamfadern till Scrabble, och att lösa korsord kan utan tvekan hjälpa oss att vinna spelet. Korsord får oss naturligtvis att nå källor – ordböcker, definitioner, uppslagsverk. På detta sätt utökar de vår kunskap, inklusive – till stor del – ordförråd.

Att se ord i korsordssammanhang blir också lättare för oss att använda dem senare när vi spelar Scrabble.

5. Tänker på ordets ursprung

Det verkar som att följa och överväga ordets etymologi är bara för lingvister. Det kan dock också vara fascinerande och utvecklande för var och en av oss. Den lär oss om historia och om hur språket fungerar som en helhet.

Genom att läsa om var orden vi använder kommer ifrån kan vi lära oss deras ytterligare betydelser och synonymer. Sådan kunskap kommer säkert också att hjälpa dig att komma ihåg nya ord och använda dem senare när du spelar Scrabble.